Je winkelwagen is momenteel leeg
De plantage van Abebe wordt ondersteund door het Lalisaa project. De Lalisaa boeren hebben de mogelijkheid opleidingen te volgen om zo nieuwe technieken aan te leren mbt teelt, oogst en verwerking van koffie. Op deze manier kunnen kleine boeren zoals Abebe de kwaliteit van hun koffiebonen verbeteren en hun opbrengst verhogen . Bovendien zet het project in op het verkorten van de keten en het vergroten van de markttoegang. Koffieboeren en -branders worden met elkaar in contact gebracht. Hieruit ontstaan direct trade relaties die het rendement van hun werk aanzienlijk verhogen. Abebe plukt de rijpe, rode bessen met de hand en legt deze te drogen op verhoogde bedden. Door regelmatig de bessen te draaien garandeert hij een regelmatige droging. Dit proces duurt ongeveer 2 tot 4 weken
Subregion/town: Aricha
Regio: Yirgacheffe
Owner: Abebe Shontu
Farm size: 6 hectares
Coffee Grade: Yirgacheffe Gr. 1 Natural
Type: Arabica
Varieteit: JARC varieties , Local Landraces
Processing: Natural
Hoogte plantages: 1950 masl
Cupping: delightfully fruity with floral, chocolate and berry notes.