SPECIATLY KOFFIE GESCHENKENPAKKET - XL

€38,50

SPECIATLY KOFFIE GESCHENKENPAKKET

Dit geschenkpakket bestaat uit 4 zakjes Specialty koffie van 250g, verpakt in een geschenkdoos, samen met een koekendoos van 'Walkers' (Granola/Chocolate Chunk)

Cuba 'Serrano Superior'
Ethiopië Ture Waji 'King of Guji'
Nicaragua Maragogype Superior 'Beneficio Las Segovias'
Papua New Guinea 'Sigri AA'

 

 

CUBA 'SERRANO SUPERIOR' 250g

In 1748 werden de eerste koffieplantages in Cuba opgericht. Het duurde echter tot 1789, bij de komst van duizenden Franse koffieboeren die uit Haïti waren gevlucht om aan gewapende slavenopstanden te ontsnappen, dat er een opmerkelijke ontwikkeling in de koffieteelt plaatsvond. Deze koffieboeren beschikten over een uitgebreide kennis van zowel het agrarische aspect als de verwerking van deze aromatische Arabica-boon. Gevestigd in de uitlopers van de Sierra Maestra, creëerden de immigranten uit deze regio een wonderbaarlijke koffiestreek. Alle koffieplantages van het land worden beschaduwd door peulvruchtbomen zoals Ingas, Eryhrinas, Leucaenas en anderen.

 

Regio: De bergflanken van de Sierra Maestra
Producent: Guisa and Pueblo de Buey Arriba
Type: Arabica
Varieteit: Typica
Proces: Handgeplukt (door steile hellingen), gewassen
Hoogte plantage: 1000 m - 1200m
Oogst: September - Januari
Bodem: Rode kleigrond
SCA score: 82
Cupprofiel: Zacht en zoete body, medium aciditeit en goed aroma. De Serrano Superior is gekend om zijn kenmerkende cacao- en tabaktoetsen in combinatie met walnoot. Deze combinatie vormt een heerlijke mix op de tong.
 
 

ETHIOPIË TURE WAJI 'KING OF GUJI' 250g

De wasstations van Sookoo bevinden zich in de Guji-zone van de Oromia-regio in Ethiopië. Dit relatief jonge maar toch al bekende koffiegebied staat bekend om zijn unieke en onderscheidende cupprofielen. In dit prachtige landschap van bosjungle op een hoogte van 2.100-2.350 meter boven zeeniveau, kun je de arbeiders culturele Guji-liedjes horen zingen terwijl ze koffie ronddraaien. Het lot van Ture Waji, ook gekend al ‘The king of Guji’ is verwerkt in het Raro Nensebo-wasstation van Sookoo Coffee (gelegen in het dorp Raro Nansebo in Uraga) met de koffie van boeren uit Teraga (kebele), Urage, in de Guji-zone. Sookoo Coffee richt zich op het werken met kleinere groepen boeren en door technische ondersteuning te bieden in de vorm van onderwijs en landbouw- en plukpraktijken, kunnen ze bessen van hoge kwaliteit verkrijgen. Strikte aandacht voor detail is waar het product van Sookoo Coffee zich onderscheidt. Deze aandacht voor detail is volgens Ture de reden voor het zijdezachte mondgevoel, de heldere zuurgraad en de fruitige en sappige aard van zijn koffies.

 

Regio: Aromia
Type: Arabica
Varieteit: 74222 & 74212
Proces: Natural
Hoogte plantage: 2100 m - 2350m
Bodem: Rood-bruine vruchtbare bodem
SCA score: 87,25
Cupprofiel: Volle body met aangename aciditeit en toetsen van tropisch fruit (mango, rode appel, aalbes, granaatappel)

 

 

NICARAGUA MARAGOGYPE SUPERIOR 'BENEFICIO LAS SEGOVIAS' 250g

Jinotega en Matagalpa situeren zich in de North Central Mountains of Nicaragua, 160 km van de hoofdstad Managua. De steden bevinden zich in de vallei, omgeven door bergflanken waarop de koffie in de zon wordt gedroogd. Jinotega produceert 80% van de koffieproductie in Nicaragua. De stad staat ook bekend als ‘La Ciudad de las Brumas’, ‘City of Mists’, door de magnifieke wolken die over de vallei zweven.

 

Regio: Matagalpa en Jinotega
Type: Arabica
Varieteit: Maragogype
Proces: handgeplukt, washed, zongedroogd
Hoogte plantage: +1000m
Schaduwbomen: Ingas, native trees, bananenbomen
Oogst: december - maart
Bodem: Vulkanische bodem
Screen size: 19-20+
Cafeïnegehalte: 1,27%
Cupprofiel: Zachte en subtiele smaak, stevige body, zoet en aromatisch.

 

PAPUA NEW GUINEA 'SIGRI' GRADE AA 250g

Papua New Guinea is een land dat tot stand kwam in 1942. Het situeert zich zo'n 80km ten zuiden van de evenaar. De koffievariëteiten die het land cultiveert komen hoofdzakelijk uit Tanzania, Jamaica en Indonesië. Het landschap bestaat hoofdzakelijk uit bergen. De plantage 'Sigri' is gelegen in de Wahgi vallei in de Western Highlands.

 

Plantage : Sigri
Type : Arabica​
Variëteit : Typica​, Catimor, Caturra
Hoogte plantage : 1600 m
Oogst : april tot september
Proces : Hand geplukt, gewassen
Bodem: Vulkanische grond, bedekt door tropische- en subequatoriale wouden.
Cafeïnegehalte : 1,30 %
Screen : 17
SCAA score : 84
Cupprofiel: Sigri AA is een zoete koffie met een lichte aciditeit en medium body. De koffie wordt gekenmerkt door de aangename geur van bloemen en honing. De smaak wordt gekarakteriseerd door gekarameliseerde suikers en een zachte toets van citrusvruchten.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen