NIEUW: Cadeaubonnen in onze winkel én online te verkrijgen en te gebruiken
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Koffiebranderij Sao Paulo Specialty Koffie Geschenkenpakket 2022 - Kraft

Specialty Koffie Geschenkenpakket 2022 - Kraft

€32,50
Incl. btw

Een geschenkenpakket met 4 zakjes specialtykoffie van 250g:

Ethiopië Yrgacheffe Grade 1 'Halo Beriti'
Dominicaanse Republiek ' Finca La Colonia'
Indonesië Sumatra 'U_Tani Gayo TP' Grade 1 Organic
Brazilië Cerrado Mineiro 'Fazenda Arema'

Op voorraad

ETHIOPIË YRGACHEFFE GRADE 1 'HALO BERITI'  250g

Halo Beriti Washing Station is opgericht in 2014 en bedient 750 kleine boeren die er hun koffiebessen afleveren. Koffiesoorten in Ethiopië zijn meestal terug te brengen tot het niveau van de wasstations, waar kleine boeren - van wie velen minder dan 1/2 hectare grond bezitten en gemiddeld slechts 1/8 hectare - bessen per gewicht leveren. Bij ontvangst in het wasstation en gedurende het droogproces worden de bessen met de hand gesorteerd, zodat enkel de perfecte koffiebonen in balen terecht komen.

Regio: Gedeb, Yirgacheffe

Farm: 750 kleine boeren die leveren aan het ‘Halo Beriti washing station’

Varieteit: Heirloom Ethiopische variëteiten

Proces: washed

Hoogte plantage: 2100 m - 2300m

Cupping notes: Delicate jasmine, toffee, caramel and tart lemon with citric acidity and smooth mouthfeel

 

DOMINICAANSE REPUBLIEK 'FINCA LA COLONIA'  250g

Koffie werd in 1715 door Spaanse kolonisten op het eiland geïntroduceerd en begon een populair gewas te worden voor veel lokale boeren.Echter pas in 1872 werd koffie commercieel geëxporteerd. Het tropische en bergachtige landschap van de Dominicaanse Republiek maakt het de perfecte omgeving om koffiebonen te verbouwen. Dit bijzondere lot is afkomstig van Finca La Colonia, gelegen in Rancho Arriba, op 32 km van San José de Ocoa. Deze koffieplantage investeert in duurzame praktijken: gedroogde cascara wordt gebruikt als brandbaar materiaal voor de droogmachine, water wordt hergebruikt in de verschillende fasen van het wasproces en alle niet-geselecteerde bonen uit de oogst worden gebruikt als meststof voor de koffiebomen.

Stad: Rancho Arriba

Varieteit: Caturra, Obata

Oogst: oktober-januari

Proces: washed; hand picked (100% ripe), pre-dried, sun-dried and finished by machine

Hoogte plantage: 1250m - 1420m

SCA score: 84,25

Cupping notes: Tabacco, brown sugar

 

INDONESIE SUMATRA 'U_TANI GAYO TP' GRADE 1 ORGANIC  250g

Deze koffie werd op basis van het ‘wet-hulled’ proces verwerkt (giling basah), een methode uitsluitend toegepast in Indonesië. Hoewel de exacte oorsprong ongekend is, is dit waarschijnlijk eind jaren zeventig in Atjeh ontstaan. Het werd specifiek toegepast door veel producenten die niet over de drooginfrastructuur beschikten die nodig was om het droge perkament (tweede huid van de koffieboon) te beschermen tegen de hoge luchtvochtigheid en onregelmatige regenval die typisch is voor Sumatra. Het basisproces loopt als volgt: bessen worden geoogst en ontbolsterd op of nabij de boerderij. De koffie wordt 's nachts gefermenteerd en de volgende ochtend gewassen in zuiver water. De koffie wordt een halve dag tot twee dagen in de zon gedroogd, afhankelijk van het weer.

Provincie: Aceh, Nord Sumatra

Farm: Utamagro Tani Gayo Coop Varieteit: Ateng, Gayo 1, Timtim

Proces: Wet hulled (seed dried, gilling basah)

Hoogte plantage: 1200 m - 1600m

Oogst: april-juni SCA score: 85,25

Cupping notes: bell pepper, brown sugar, lime

 

BRAZILIE CERRADO MINEIRO 'FAZENDA AREMA'  250g

In het voorjaar van 2019 kwamen we in contact met een lokale koffieboer uit Minas Gerais. Na het cuppen van een aantal koffies, besloten we met hen in zee te gaan. Deze Specialty koffie werd door onze koffieboer rechtsreeks afgezet in onze branderij in Sint-Amandsberg. Door het rechtstreeks contact doorbreken we de lange koffieketen en zorgen we voor een betere prijs voor Euller Antunes Rangel en zijn familie. De plantage ligt in het heuvellandschap van Cerrado Mineiro in Minas Gerais. De koffie is gecertificeerd met het Quality Minas, UTZ, en Cerrado Origine label.

Regio: Cerrado Mineiro  

Type: Arabica

Variëteit: Red Catuai 144

Hoogte plantage: 1025 meter

Oogst: juni tot augustus

Proces: Natural

Cupprofiel: Romig, volle body, met chocoladetoetsen. Deze koffie heeft een lichte aciditeit en een zoete nasmaak.

SCAA Score: 84+