Nieuw! CONGO 'Misty Mountain' BIO


‘Sopacdi’s coffee’ is een coöperatieve die werd opgericht in 2003 en in 2008 zijn eerste export uitvoerde. Vandaag werken hier 5600 koffieboeren, waaronder 1450 vrouwen. Twee cent per euro die binnenkomt gaat naar vrouwelijke empowering pro-grams. Hierbij steunen ze vrouwencomités en kleine ondernemingen die door vrouwen worden beheerd. Door het telen en verkopen van de ‘highest quality coffee’ van deze streek, draagt deze coöperatieve bij tot het heropbouwen van de community. Sopacdi’s coffee behaalde als eerste de Fairtrade en biologische certificering in Oost-Congo.


Regio: Eastern Kivu, Congo

Type : Arabica Organic

Hoogte plantage : 1460m - >2000m

Oogst : maart - juni

SCAA score : 87

Cupping: Deze koffie heeft een full body met toetsen van chocolade en blauwe bessen. De zachte aciditeit in combinatie met de fruitigige toetsen vormen een uitmuntend, gebalanceerd geheel.

0 keer bekeken

©2020 by Koffiebranderij Sao Paulo. 

  • Facebook