Je winkelwagen is momenteel leeg
Een sterk groen, een frisse smaak en een licht fruitige noot zijn de kenmerken
van deze fijne biologische sencha uit gecontroleerde ecologische teelt op Kyushu.
Deze groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de eerste oogst,
afkomstig van de theevelden van de ervaren biologische theeboer Yuhachiro Higuchi
uit Hoshino (stad Yame), in het noorden van het eiland. In Japan, waar bijna 80% van
alle groene theeplanten kan worden toegeschreven aan de theecultivar Yabukita,
bieden zogenaamde soortentheeën (Hinshucha) een welkome gelegenheid om je eigen smaakpapillen
opnieuw te testen. De Sencha "BIO-Star Nr.1" is zo'n thee, die is samengesteld
uit twee minder gebruikelijke theecultivars. Naast een natuurlijke Yabukita hybride
(Yamaki) vormen de bladeren van de Sae Midori cultivar de basis van deze bijzondere
groene thee.
Aanbeveling voor bereiding:
Hoeveelheid: 6g voor 240ml
Temperatuur: 70 ° C
Infusietijd: 1e infusie 60-90 seconden, 2e infusie 15 seconden