Je winkelwagen is momenteel leeg
Toen Asman in Atjeh aankwam, begon hij met het verzamelen en verwerken van wet hulled koffie als fully washed-, honey- of naturalkoffies. Wet hulled of ‘giling basah’ is een basisproces dat bijna uitsluitend gebruikt wordt in Indonesië. Het slaat op het ‘nat pellen’ van de koffieboon. De koffie wordt gepulped en deels gedroogd in de farm zelf en komt dan terecht bij processors en collectors zoals Asman die de boon ontdoen van zijn perkament en die met grotere machines het droogproces finaliseren.
Bijna alle boerderijen op Sumatra zijn klein. Bedrijven zijn gemiddeld tussen de 0,5 en 2,5 hectare groot. Koffie is meestal het belangrijkste marktgewas voor boeren, maar de meeste planten hun bomen ook tussen groenten, maïs en fruit.
Origine: Aceh Province, Pantan Musara village
Owner: Asman Arianto
Coffee Grade: Gayo GR1
Type: Arabica
Varieteit: Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Gayo 2, TIMTIM
Processing: Wet Hulled
Hoogte plantages: 1500-1700 masl
Cupping: dried fruit, dark chocolate, brown sugar