Je winkelwagen is momenteel leeg
De koffie wordt geteeld op het perceel ‘El Guarumal’, vernoemd naar de gelijknamige schaduwbomen. Deze bomen zijn een lokaas voor bijen, die zorgen voor een vlottere bestuiving van de koffieplant. De Yellow Caturra is een natuurlijke mutatie van de Bourbon variëteit. Hij werd ontdekt begin de 20e eeuw in Minas Gerais, Brazilië. Deze variëteit heeft een natuurlijke resistentie tegen ziektes zoals bladroest. De bessen worden handgeplukt en worden nadien in een vacuum zak voor 72u gefermenteerd. Vervolgens worden ze uitgespreid op verhoogde bedden en worden hier dertig dagen op gedroogd.
Regio: Apaneca-Ilamatepec mountain range
Subregio: Canton La Pandeadura, Tacuba Ahuachapán
Eigenaar: Fernando Alfaro and Jose Enrique Gutierrez
Farm size: 70 hectares
Type: Arabica
Variëteit: Yellow Caturra
Grade: SHB EP
Hoogte plantage: 1100 - 1300m
Oogst: oktober - maart
Proces: Anaerobic Natural
SCA score: 86,5
Cupping: Apple Cocoa Honey Raisin