CUBA

'TURQUINO LAVADO'

In 1748 werden de eerste koffieplantages in Cuba opgericht door Dr. José Antonio Gelabert, maar het was pas in 1789, bij de aankomst van duizenden Franse planters dat er een opmerkelijke ontwikkeling in de koffieteelt plaatsvond. Deze boeren waren meesters in het telen van deze aromatische Arabica-bonen. Zo werd dit gebied aan de voet van de Sierra Maestra de koffie regio bij uitstek.

Al deze koffieplantages worden beschaduwd door peulvruchtbomen zoals Ingas, Eryhrinas, Leucaenas en andere. De Tirquino Lavado koffie groeit in het zuidelijke deel van het eiland in de regio van de Sierra Maestra. Deze koffie is genoemd naar de Turquino berg, het hoogste punt van Cuba.

Deze koffie heeft een volle, zware body met een zoete afdronk. Tevens heeft deze koffie een lage zuurtegraad.

 

Regio : Santiago de Cuba

Type : Arabica

Variëteit : Typica, Bourbon & Caturra

Hoogte : 1700 m

Bodem : rode kleigrond

Oogst : september tot januari

Proces : handgeplukt, gewassen, zongedroogd

Oogst : september tot januari

Grootte : screen 17

Cafeïnegehalte : 1,37%

SCAA score : 83

Cupping profile : Cacao nibs, pleasant earthy, lemongrass

©2019 by Koffiebranderij Sao Paulo. 

  • Facebook