Je winkelwagen is momenteel leeg
Deze koffie is afkomstig uit het Rutshuru-gebied in het oosten van Congo. De vulkanische bodem is rijk aan mineralen en ideaal voor het verbouwen van koffie. Verschillende vulkanen in het gebied zijn nog steeds erg actief. De laatste uitbarsting dateert van eind mei van dit jaar, toen de berg Nyiragongo uitbarstte en de lava de stad Goma bereikte en het huis van duizenden families verwoestte. In de jaren negentig werd dit gebied verstoord door burgerlijke onrust toen militante groepen vochten voor de controle over het grondgebied. Tegenwoordig is de situatie verbeterd en starten veel boeren hier terug met het verbouwen van koffie. Koffie heeft na de lange jaren van onrust veel mensen en gezinnen werk geboden. Deze partij koffie uit het Rutshuru-gebied laat zien welk potentieel er in het gebied ligt. Door middel van een duurzame samenwerking krijgt dit gebied de kans om zich verder te ontwikkelen.
Origine: Democratic Republic of the Congo
Regio: Rutshuru, North Kivu, Eastern Congo
Type: Arabica
Varieteit: Blue Mountain, K4
Processing: fully washed
Hoogte plantages: 1230 masl
Cupping: This coffee has an elegant acidity with good sweetness, vound and smooth body, flavors of biscuit, salty caramel and berries.