Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Koffiebranderij Sao Paulo Congo Kivu Nyamasasa

Congo Kivu Nyamasasa

€7,15
Incl. btw

Op voorraad

SOPACDI (Solidarité Paysanne pour la Promotion des Actions Café et Development Intégral) is een coöperatieve gelocaliseerd nabij het Kivumeer in de Democratische Republiek Congo. SOPACDI werd in 2003 door Joachim Munganga opgericht om markttoegang te bieden aan kleine boeren uit het extreem afgelegen hooggebergte. Aangezien er geen of weinig middelen zijn om die koffie van het hooggebergte naar markten te vervoeren waren de boeren genoodzaakt hun koffie ter plaatse in te ruilen voor voedsel, kleding en andere benodigdheden. Het Nyamasasa-wasstation dat Joachim in 2003 herstelde heeft momenteel 4023 kleine boeren onder zijn vleugels,waaronder 1276 vrouwen. De boeren leveren hun koffiebessen aan en deze worden in de coöperatieve gefermenteerd, gewassen en gesorteerd in de waskanalen, waarna ze 20-25 dagen gedroogd worden op verhoogde bedden in de schaduw van netten. De Coöperatieve behaalde als eerste een Fair Trade-certificering in Congo en de koffie heeft ook een biologische certificering. Leden van de coöperatieve vertegenwoordigen verschillende etnische groepen die Kirundi, Kinyarwanda en Kihavu spreken,

Origine: The villages of Ruhunde, Kiniezire, Bwisha, Kalungu, Nyamasasa, Kanenge

Farm: gemiddeld 1,6ha

Regio: Kalehe territory, South Kivu Province

Type: Arabica

Variëteit: Bourbon

Hoogte plantage: 1800m

Oogst: maart-juni

Proces: washed

Cupping: Juicy, sweet and sugary with dark chocolate, caramelized sugar, grapefruit and strong citric acidity